Forår 2018 – Meddelelser til Medlemmerne

RANDERS AMTS HISTORISKE SAMFUND
MEDDELELSER TIL MEDLEMMERNE

Forår 2018

 

 Kære medlemmer

Lige nu blæser det uden for mit vindue, bladene med deres gule, brune og røde farver falder hurtigt fra træerne. Snart står de nøgne. Det betyder at vinteren er på vej, samt at vores forårsprogram skal på gaden.
Sådan er der altid noget at glæde sig til, og det er med glæde, jeg præsenterer forårsprogrammet.
Efterårets program har været med krig på mange fronter, i krig og fred på Gudenåen, nedskydning af engelske flyvere, og hjemkomsten fra koncentrationslejrene med de hvide busser. På turen til Frederikshavn så vi skanser og besættelsesmuseum.
Nu gælder det livet på herregårdene, samt forfattere og deres liv. Overskriften på foråret kunne være ”Livet, der blev levet”.
Januars foredrag er om Kalø i 700 år. Vilfred Friborg Hansen fortæller og viser billeder. Et foredrag om store omskiftelser og om store personligheder.
Derefter har vi en lørdag i februar en hel dag med ”De tre store randersdigtere”. Her vil vi blive præsenteret for værker af Pontoppidan, Blicher og Michaëlis, fortalt af personer med stort kendskab til de tre forfattere. Blicher-sange vil blive sunget af Ejnar Gaardmand. Sven Foged spiller til. Dagen er arrangeret i samarbejde med de tre litterære selskaber. Sidste år havde vi jo en lørdag kun med Blicher. Det har vi fået mange positive tilkendegivelser på, så derfor har vi haft mod på at gentage successen.
Efter vores generalforsamling i marts vil Claus Ørsted, Cykelbørsen, fortælle om ” Kendte jeg kendte”. Hvem har han ikke kendt? Et muntert causeri.
Det sidste foredrag er igen om herregårde, denne gang om livet på herregårdene, om herremanden som magtens udøver, om fæstebøndernes manglende rettigheder, og om livet på de små fæstegårde.
Vores Forårstur går igen til Djursland, men nu tager vi helt ud til Fornæs Fyr. Desuden skal vi besøge Sostrup, høre om Sostrup og køre gennem landskabet til Grenå. Hjemturen går gennem Kolindsund, måske får vi pumperne åbnet. Jens Daugård skal være vores guide under hele turen.
Nyhedsmail sender vi ud fire gange om året. Vi har stadig mange medlemmer, som ikke har afleveret deres mail-adresse. Den vil vi gerne have.
Vi glæder os til at se jer til forårets arrangementer.

Inger-Lise Mørup